← Palveluyksiköt

Tukena Vuores, Tampere, Pirkanmaa

Tukena Vuores, Tampere, Pirkanmaa

Tukena Vuores sijaitsee Tampereen asuntomessualueella, ja talo tiloineen oli yksi vuoden 2012 asuntomessujen esittelykohteista. Vehreä ja vesistöjen ympäröimä kaupunginosa edustaa uudenlaista kaupunkirakentamista, johon kuuluvat monipuoliset lähipalvelut ja harrastusmahdollisuudet.

Tukena Vuores tarjoaa oman kodin 16:lle ja mahdollisuuden tilapäisasumiseen yhdelle erityistä tukea tarvitsevalle ihmiselle. Palveluyksikkö koostuu kolmesta kotiryhmästä, joissa jokaisessa on yhteinen keittiötila sekä olohuone yhdessäoloa varten. Kaikilla asukkaillamme on oma asunto, jossa on huone, keittiövaraus ja kylpyhuone. Palveluyksikön tiloissa asukkaillamme on mahdollisuus ruokailuun ja yhteiseen ajanviettoon sekä saunan ja kodinhoitotilan käyttöön. Tilaratkaisut antavat mahdollisuuden sekä yksityisyyteen että yhteisöllisyyteen omien toiveiden mukaisesti.

Asumispalvelut tarjoavat tukea asukkaille päivittäisissä toimissa, arkielämän taidoissa ja osallistumisessa lähiyhteisön toimintaan. Asukkaillemme tarjotaan asumiseen liittyvä riittävä apu ja ohjaus kunkin asukkaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Lähtökohtanamme on asukkaamme elämän kokonaisvaltainen huomiointi ja hänen osallisuutensa itseään koskevien palveluiden suunnittelussa.

Tukena Vuoreksessa on yksi (1) asunto tilapäisasumisen käyttöön. Tilapäispaikka on tarkoitettu aikuisten kehitysvammaisten lyhytaikaiseen hoitoon ja asumisen harjoitteluun noin viikoksi kerrallaan. Ennen ensimmäistä tilapäisjakson varaamista asiakkaan pitää olla yhteydessä Tampereen kaupungin omaan vammaispalvelun sosiaalityöntekijään. Tilapäisjaksosta tehdään päätös vammaispalveluissa ennen ensimmäistä tilapäisjaksoa ja asumisesta peritään sosiaalihuoltolain asiakasmaksuasetuksen mukainen asiakasmaksu. Tämän jälkeen tilapäisjaksot varataan suoraan Tukena Vuoreksesta. Ennen ensimmäistä tilapäisjaksoa suosittelemme tutustumiskäyntiä asumispalveluyksikköön.

Tilapäisjaksolla on käytössä oma asunto, joka on kotiryhmän yhteydessä. Asunto on kalustettu ja käytettävissä on lakanat ja pyyhkeet. Mukana olevat henkilökohtaiset tavarat ja vaatteet on hyvä merkitä selvästi. Lääkkeet olisi hyvä jakaa valmiiksi lääkeannostelijaan eli ”dosettiin” ja sen mukana luettelo käytössä olevista lääkkeistä. Jakson aikana on mahdollisuus erilaisten arkitaitojen opettelemiseen sekä omakustanneisesti omiin harrastuksiin ja mahdollisiin jaksolle osuviin retkiin osallistumiseen. Työpaikan kanssa tulee sopia etukäteen jakson aikana tarvittavista kuljetuksista.

Yhteystiedot

Tukena Vuores

Frans Emilin katu 3, 33870 Tampere

puh. 0207 713 800

Palveluyksikön johtaja Tea Karlsson

puh. 0207 713 801

tea.karlsson@tukena.fi

Tiedostot

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Takaisin ylös