Kesäterveisiä Tutustu ja Tienaa -kesätyöntekijältä

Tukenan Tulppaanipolulla vieraili kahden viikon ajan Tutustu ja tienaa -kesätyöntekijä. Tässä hänen kuulumisiaan jakson loputtua.

Olin kahden viikon Tutustu ja tienaa -kesätyöjaksolla KVPS TUKENA OY Tulppaanipolussa. Kyseessä oli minulle ensimmäinen kerta kehitysvammaisten parissa. Kokemus oli positiivinen yllätys ja hieman erilainen, mitä olin etukäteen ajatellut.

Näiden kahden viikon aikana tein paljon erilaisia askareita. Vaikka en saanut osallistua hoitotoimenpiteisiin, minulle annettiin silti paljon kaikennäköistä tehtävää. Asukkaiden kanssa askartelin, pelasin muistipeliä ja kävin myös ulkoilemassa heidän kanssaan. Lisäksi osallistuin kotiaskareisiin leipomalla sämpylöitä sekä auttamalla siivoamisessa, välipalan valmistuksessa sekä ruuanjaossa. Pihalla tein kukkien istutustöitä ja kastelin pihan kasveja.

Viimeisenä päivänäni olin Tulppaanipolun joukkueen mukana Maskun Palloseuran järjestämässä jalkapallotapahtumassa. Tulppaanipolun joukkueessa pelasi kolme asukasta. Turnauksessa oli joukkueita myös muista yksiköistä ja tarkoitus oli pelata jokaista joukkuetta vastaan sekä pitää hauskaa. Yksi peli kesti 1x10 minuuttia ja pelejä oli kullakin joukkueella viisi. Päivän aikana saatiin aikaan paljon maaleja, onnistumisia ja hienoja potkuja. Kun kaikki pelit olivat pelattu, jokainen pelaaja palkittiin hienosta pelistä mitalin, MaPS:n viirin ja kunniakirjan kera.

Turnauksen jälkeen kävimme tutustumassa KVPS OY Tukena Metsälinnaan. Siellä kahvittelimme ja tutustuimme paikkoihin ja sen asukkaisiin. Kokonaisuudessaan reissu oli varmasti monen mieleen ja päivä oli onnistunut.

Kesätyöni Tukena Tulppaanipolussa oli kiva kokemus. Sain tutustua uusiin ihmisiin ja paikan työntekijät olivat todella mukavia.

Loppusanoina haluaisin kiittää ja toivottaa hyvää kesää kaikille Tulppaanipolun työntekijöille sekä sen asukkaille!

 

- Nelli

Takaisin ylös