”Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä kohti” (Tommy Hellsten)

Unelmat ovat tärkeitä meille kaikille. Unelmat ovat jokaisella ihmisellä hieman erilaisia ja ne kannattelevat meitä vaikeissakin elämän vaiheissa. Joskus omia unelmia voi olla vaikeaa hahmottaa tai pukea sanoiksi ja silloin toisen tuki voi olla tarpeen.

Meillä Jokekodissa on loka-marraskuun aikana kokoontunut asukkaiden unelmakarttakerho, jossa asukkaat ovat kukin voineet kertoa ohjaajan avustuksella omista haaveistaan ja unelmistaan. Unelmakarttakerho kokoontui yhteensä neljä kertaa ja siihen osallistui seitsemän asukasta. Jokainen osallistuja työsti itselleen unelmistaan huoneen taulun lehtileikkeiden sekä kuvien avulla ja vaihtoivat ajatuksia unelmistaan toistensa kanssa. Huoneen taulu muistuttaa omien unelmien tavoittelusta.

Unelmakarttakerhossa unelmoitiin monenlaisista asioista. Asukkaiden unelmista suurin osa liittyi ihan arkisiin asioihin, kuten kuntoiluun, matkustukseen sekä hyvinvointiin, ravitsemukseen ja vapaa-aikaan.  Yhden asukkaan unelma oli ihanan kesäinen; pääsisipä heinäpellolle, jossa olisi heiniä seipäillä!

Unelmakarttakerhossa saimme viettää yhdessä aikaa mukavan puuhastelun merkeissä ja viimeisellä kokoontumiskerralla nautimme glögiä ja pipareita. Kerholaiset esittivät toiveen kerhotoiminnan jatkamisesta eri aiheisiin liittyen. Kerhossa voisi jatkossa esimerkiksi leipoa, kokkailla tai liikkua yhdessä. Tämä toive on laitettu toteuttamislistalle ja jatkamme kerhon sisällön ideointia yhdessä asukaspalavereissa.

Joskus unelma voi aluksi tuntua saavuttamattomalta, mutta pienin askelin tavoitteita kohti etenemällä huomaammekin pian elävämme unelmaamme todeksi. Ohjaajina ja avustajina voimme olla mahdollistamassa asukkaiden isojen ja pienten unelmien toteutumista.


Galleria

Takaisin ylös