Lyhytaikaishoito - mitä se on? Mitä meillä tehdään?


MITÄ MEILLÄ TEHDÄÄN?

Lyhytaikaishoito on sitä käyttäville perheille hyvinkin tuttu konsepti ja palvelu, mutta tietääkö kaikki mitä se käytännössä on ja mitä tilapäishoitojaksoilla tehdään? Avataanpa hieman. 


Lyhytaikaishoidon arki ja jaksot suunnitellaan aina asiakkaan ja perheen toiveita ja tarpeita kuunnellen. 
Haluamme, että asiakaskokemus on mieleenpainuva ja mikä parasta jos se ylittää odotukset. Toiveet ovat asiakkaiden itsensä näköisiä ja tietyt suosikkijutut pitävät iästä tai sukupuolesta riippuen aina pintansa. 


Meillä ulkoillaan ja reissataan


Satoi tai paistoi halukkaat pääsevät aina ulkotouhuihin. Hyödynnämme läheistä luontoa joka päivä Tulppaanikodilla. Käymme tutkiskelemassa asiakkaiden kanssa luonnonihmeitä tai menemme purkamaan energiaa hyvin varustelluihin leikkipuistoihin. Emme emmi kävellä ja lähteä uusillekaan reiteille. Käytämme hyväksi myös virallisia luontoreittejä ja saatamme lähteä vaikka laavulle makkaranpaistoon tai kesällä uimarannalle. Talvella luistellaan ja lasketaan mäkeä. Myös bussireissut keskustaan ja kauppakeskuksiin ovat asiakkaiden, etenkin teini-ikäisten suosikkijuttuja. Näitä reissuja varten meillä onkin talolla omat bussikortit käytössä. 


Yksin, yhdessä ja pienemmissä ryhmissä


Huomioimme asiakkaiden tarpeet kaikessa toiminnassamme. Toiset pitävät yhdessä tekemisestä ja ryhmäytyvät helposti. Toisilla taas sujuu paremmin pienemmässä porukassa ja ehkä jonkun jaksoilta tutuksi tulleen asiakkaan kanssa. Koitammekin vaalia meillä syntyneitä kaverisuhteita myös jaksovarauksia laatiessamme. Kaverit ovat tärkeitä ja heitä kiva tavata Tulppaanikodilla. 
Välillä tarvitaan rauhaa ja joskus joku tekeminen onnistuukin parhaiten ihan vaan kahden ohjaajan kanssa. Myös nämä tarpeet huomioidaan meillä tarkasti. 


Olemme luovia


Kädentaidot ovat keskeisessä osassa asiakkaiden lempparijuttuja miettiessä. Löytyy innokkaita askartelijoita ja maalareita. Meillä on monenlaista tarpeistoa pikku picassoja varten ja ideoimme erilaisia teemoja vuodenaikojen ja tulevien juhlapyhien mukaan. Näille taideteoksille meillä on varattuna kokonainen seinä. Se luo mukavaa tunnelmaa yhteiseen tilaan.

 
Kokataan, tehdään kodinaskareita, pelataan, katsotaan leffoja ja ollaan musikaalisia


Valmistamme ruoat ja välipalat Tulppiksella itse. Ruokalista pitää sisällään perusruokien lisäksi suosikkeja ja sitäkin ideoidaan yhdessä asiakkaiden kanssa jokaisen henkilökohtaiset ruokavaliot huomioiden. Muistetaan kokeilla myös uutta. Useimmat asiakkaat osallistuvatkin mielellään itse ruoanvalmistukseen ja tiskailuun. On kiva päästä leipomaankin. Pikku apulaisista onkin monesti iso apu. Myös oman huoneen siivoukseen osallistamme asiakkaita jakson päättyessä ja myös sen aikana. 


Pelit ja somemaailma on osa nyky nuorten arkea ja ovat sitä myös Tulppaanikodilla.

Meillä on perinteisten lautapelien lisäksi erilaisia pelikonsoleita ja pelejä asiakkaiden käyttöön. Peliajoista sovitaan meillä samaan tapaan kuin kotonakin. Pelailu-hetket myös sovitetaan Tulppiksen päivä-struktuuriin sopivaksi. Asiakkaat saavat tuoda jaksoille myös omia laitteitaan ja käyttää niitä sovitusti. 
Katsotaanhan me laajasta valikoimastamme tietty leffojakin ja kuunnellaan musiikkia.  
Kun ollaan kodin omaisessa ympäristössä pyrimme tekemisissä yksilölliseen huomiointiin ja vapauteen. Ihan niin kuin kotona. Tiettyjä asioita ja sääntöjä kuitenkin noudatamme ja sitten voi valita lisäksi niitä asioita päiväänsä jotka tuntuvat itsestä omimmilta. 


Näillä eväillä yleensä syntyy se onnistunut ja hyvä lyhytaikaishoitojakso meillä Tulppiksella. Se mieleenpainuva asiakaskokemus. Mikä tärkeintä; jää halu tulla uudestaan. 
 


Galleria

Takaisin ylös