← Palveluyksiköt

Tukena Pikkutulppaani, Kauhava,  Etelä-Pohjanmaa

Tukena Pikkutulppaani, Kauhava,  Etelä-Pohjanmaa

Tukena Pikkutulppaani sijaitsee Kauhavan keskustassa Etelä-Pohjanmaalla.

 

Palvelut

Tukena Pikkutulppaani on erikoistunut autisminkirjon asiakkaiden palveluiden tarjoamiseen. Palveluyksikkö tarjoaa oman kodin 14 paljon erityistä tukea tarvitsevalle aikuiselle. Ammattitaitoinen henkilökunta tekee työtä kolmessa vuorossa, joten asukkaat saavat tarvitsemansa avun ja tuen ympäri vuorokauden.

Palveluyksikössä järjestetään arkipäivisin suunnitelmallista ja tavoitteellista päivätoimintaa. Autisminkirjon asiakkaille on tehty strukturoitu päivä- ja viikko-ohjelma, joka luo turvallisen rytmin elämälle. Kaikessa toiminnassa tavoitteena on omatoimisuuden tukeminen, aikuisuuteen kasvaminen, vuorovaikutuksen vahvistuminen ja yhteisöön kiinnittyminen.

Palvelut suunnitellaan jokaisen asiakkaan henkilökohtaisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

 

Palveluyksikön tilat

Tukena Pikkutulppaanissa on kolme kotiryhmää. Jokaisella kotiryhmällä on oma yhteinen tila, jossa onnistuu niin askartelu kuin jumppakin. Asiakkaat saavat itse sisustaa oman asuntonsa mieleisillään väreillä ja kalusteilla. Palveluyksikön päärakennuksessa sijaitsee koko talon yhteinen olohuone, jossa on myös takka. Olohuoneen vieressä on elämyssauna, josta löytyy poreamme vesi- ja väriterapiaa varten. Lisäksi on tila joka tarjoaa mahdollisuuden aistikanavien hoitoon fysioakustisessa tuolissa.

Päivätoimintatila Ilonpisara sijaitsee omassa rakennuksessaan palvelukodin turvallisessa ja viihtyisässä pihapiirissä. Päivätoimintatilassa on Snoezelen-menetelmän mukaan koottu valkoinen huone rentoutumiseen ja mustavalohuone aistielämyksiin. Muita tiloja ovat fysioterapiahuone, pallomeri ja opetuskeittiö. Keittiö mahdollistaa ruuanlaiton ja leipomisen yhdessä asiakkaiden kanssa. Lisäksi työpaja jossa voidaan harjoitella kädentaitoja.

Yhteystiedot

Tukena Pikkutulppaani

Hanneksentie 3 A, 62200 Kauhava

puh. 040 720 1690

Palveluyksikön johtaja Tiina Ala-Rantala

puh. 040 482 5613

tiina.ala-rantala@tukena.fi

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Takaisin ylös