← Palveluyksiköt

Tukena Pikkutulppaani, Kauhava,  Etelä-Pohjanmaa

Tukena Pikkutulppaani, Kauhava,  Etelä-Pohjanmaa

Tukena Pikkutulppaani sijaitsee Kauhavan keskustassa Etelä-Pohjanmaalla. Tukena Pikkutulppaani on Kauhavan-Härmäin Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen aloittama palvelukotihanke, joka valmistui vuonna 2005.

 

Palvelut

Tukena Pikkutulppaani on erikoistunut autisminkirjon asiakkaiden palveluiden tarjoamiseen. Palveluyksikkö tarjoaa oman kodin 14 paljon erityistä tukea tarvitsevalle aikuiselle. Lisäksi alaikäisten tilapäisjaksojen toteuttamiseen on varattu kaksi asuntoa. Ammattitaitoinen henkilökunta tekee työtä kolmessa vuorossa, joten asukkaat saavat tarvitsemansa avun ja tuen ympäri vuorokauden.

Palveluyksikössä järjestetään arkipäivisin suunnitelmallista ja tavoitteellista päivätoimintaa. Autisminkirjon asiakkaille on tehty strukturoitu päivä- ja viikko-ohjelma, joka luo turvallisen rytmin elämälle. Kaikessa toiminnassa tavoitteena on omatoimisuuden tukeminen, aikuisuuteen kasvaminen, vuorovaikutuksen vahvistuminen ja yhteisöön kiinnittyminen.

Alaikäisten tilapäishoito tarjoaa mahdollisuuden nuoren turvalliseen itsenäistymiseen. Palvelut suunnitellaan jokaisen asiakkaan henkilökohtaisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Jaksoilla käy sekä kotoa irrottautuvia lapsia että itsenäistymisvalmennusta saavia nuoria.

 

Palveluyksikön tilat

Tukena Pikkutulppaanin tilat ovat kodikkaat. Asiakkaat asuvat omissa kotiryhmissään, jotka on jaettu ikäperusteisesti. Keltaiset ja Vihreät ovat aikuisten kotiryhmiä ja Sininen on lasten ja nuorten kotiryhmä. Jokaisella kotiryhmällä on oma yhteinen tila jossa onnistuu niin askartelu kuin jumppakin. Asiakkaat saavat itse sisustaa oman asuntonsa mieleisillään väreillä ja kalusteilla. Palveluyksikön päärakennuksessa sijaitsee koko talon yhteinen olohuone, jossa on myös takka. Olohuoneen vieressä on elämyssauna, josta löytyy poreamme vesi- ja väriterapiaa varten. Lisäksi on tila joka tarjoaa mahdollisuuden aistikanavien hoitoon fysioakustisessa tuolissa.

Päivätoimintatila Ilonpisara sijaitsee omassa rakennuksessaan palvelukodin turvallisessa ja viihtyisässä pihapiirissä. Päivätoimintatilassa on Snoezelen-menetelmän mukaan koottu valkoinen huone rentoutumiseen ja mustavalohuone aistielämyksiin. Muita tiloja ovat fysioterapiahuone, pallomeri ja opetuskeittiö. Keittiö mahdollistaa ruuanlaiton ja leipomisen yhdessä asiakkaiden kanssa. Lisäksi työpaja jossa voidaan harjoitella kädentaitoja.

Yhteystiedot

Tukena Pikkutulppaani

Hanneksentie 3 A, 62200 Kauhava

puh. 0207 713 694

Palveluyksikön johtaja Johanna Kariluoma

puh. 0207 713 687

johanna.kariluoma@tukena.fi

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Takaisin ylös