Pappilanpuiston pikkujoulut

Pikkujoulujen aika on täällä! Kaupungin kadut, ravintolat ja kuppilat täyttyvät iloisesta puheensorinasta ja naurusta, kun lukuisat pikkujouluseurueet suuntaavat juhlimaan! Niin teimme myös me. Asukkaiden toiveesta yhteisiä pikkujouluja lähdettiin viettämään perinteisesti Rouhea Ravintola Roastiin Tammelaan. Siellä riittää tilaa koko seurueellemme ja monipuolinen ruokalista tarjoaa mieleisiä vaihtoehtoja jokaiselle. Ruuat ja pöytävaraus tehtiin etukäteen ja sitten vain hurautimme taksilla paikalle! Ravintola ei ollut täysin esteetön, mutta pääsimme kulkemaan sivuovesta, mistä kulkeminen sujui helpommin. Myös erikoisruokavaliot ja muut -tarpeet ruokailujen suhteen otettiin ystävällisesti huomioon ravintolassa.

Asukkaat äänestivät pikkujoulujen viettopaikasta- ja tavasta. Ylivoimaisen kannatuksen sai pikkujoulujen viettäminen ravintolassa. Jo aiempia pikkujouluja on vietetty Rouhea Ravintola Roastissa ja sinne haluttiin nytkin. Ravintolasta pyydettiin ruokalista, josta asukkaat saivat valita mieleisensä ruuan etukäteen. Asukkaat odottivat kovasti pikkujoulujen juhlimista ravintolassa. Ryhmäkodin yhteiseen kuvaviikkokalenteriin laitettiin yhdessä ravintolakäyntiä ja pikkujoulujen viettoa merkitsevät kuvat. Monille asukkaille esimerkiksi viikkojärjestyksen ja tapahtumien kuvallistaminen helpottaa tulevien tapahtumien ja ajankulun hahmottamista.

Pyysin ensin Samia kertomaan, millaista pikkujouluissa oli. ”Ihan kivaa oli.” Sami kertoo valinneensa ranskalaiset ja hampparin. ”Oisko ollu cokis juomaksi.” hän jatkaa. ”Ihan hyvä, hyvä ravintola.” hän vastaa ilmapiiristä kysyttäessä.

”Ihan kivaa oli. Mää söin siellä hampurilaisen ja join punaviiniä tietenkin. Ja me mentiin sinne taksille tietenkin, kun se on siellä tammelassa, tammelan torin laidalla. Se oli semmonen pieni ravintola. Kyllä mää sinne pääsin, mutta ei noi pyörätuolit kunnolla. Ne nostettiin sinne ja siellä oli auttajia. Ravintolan pitäjä oli yhden asukkaan tuttu. Oli hyvää ruokaa ja juotiin siellä kahvit sitten jälkkäriksi. Oli joo hyvä tunnelma. Se oli ihan kiva pikkujoulujuhla, kyllä mää tykkäsin siellä ainaski olla. Harvoin mää käyn ravintolassa. Oli silleen tunnelmallista. ” kertoilee Arja pikkujouluillan kulusta.

”Ihan kiva, ihan kiva, ei mitään ikävää, alright. Söin ihan tavallista, siinä oli sikaa ja pässiä. Oli vettä ja limskaa. Kivaa oli joo, se oli siinä, kiitos.” kehuu Heikki.

 

Marita ja Satu odottelivat ruokien saapumista hyvillä mielin.

Timo valitsemassa jälkiruokaa.

Ravintolassa oli viihtyisä tunnelma.

Heikki kuittaa reissun onnistuneeksi! Ensi vuonna uudelleen!

Takaisin ylös