Retki Leivonmäen kansallispuistoon

Tukena Päivänsäteen asukasporukka teki luontoretken Leivonmäen kansallispuistoon. Tässä yhden retkeilijän kirjoittama teksti reissusta:

Toukokuussa alettiin suunnittelemaan retki päivää ja kokomaan ryhmää. Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä kesäkuun alussa Leivonmäelle, mutta suunnitelmaa sotki kesälomat ja sairastelut. Metsäpalovaroituksiakin piti seurata ei senkään osalta meinannut tulla mitään lähdöstä. Elokuussa lyötiin päivä lukkoon, milloin lähetään.   

Lähtöä edeltävänä päivänä, keskiviikkona käytiin ostamassa retki eväät. Torstaina 23.8.2018 aamulla laitettiin tavarat kasaan ja odoteltiin autoa. Aamulla klo 9 lähettiin matkalla Harjujärvelle. Matkalla jokainen sai oman tehtävän mitä teki perillä. Vastuutehtävät olivat: kipinävahti, ruokavastaava, järjestysmies, viihtyvyys vastaava sekä polttopuitten riittävyydestä huolehtivat henkilöt.

Perillä purettiin tavarat autosta, lähettiin kohti laavua ja asetuttiin nuotion ääreen. Aluksi oli vähän ongelmia sytkärin kanssa, mutta onneksi oli tulitikut mukana. Saatiin syttymään nuotio ja makkarat paistumaan ja karjalan piirakat lämpiämään.

Osa porukasta lähti käymään Turasenlammella kahtelemassa maisemia ja etsimässä geokätköä, osa jäi nuotiolle istuskelemaan. Ruuan jälkeen kävi toinen porukka lammella. Tämän jälkeen juotiin munkki kahvit ja laiteltiin tavaroita kasaan paluumatkaa varten ja kirjoitettiin vieraskirjaan meidän nimet.

Reissu oli mukava pienestä sateesta huolimatta. Luonnossa oleminen ja syöminen oli kivaa. Seuraavaa reissua odotellessa.    


Galleria

Takaisin ylös