Lisää Innostusta Liikkumiseen Side-by-side-pyörällä

Tukena Metsälinnan asukkaat vuokrasivat syyskuun viimeisellä viikolla käyttöönsä side-by-side-pyörän. Haaveissa olisi jonain päivänä saada Metsälinnaan ihan oma pyörä, kunhan rahaa sitä varten on saatu kerättyä riittävästi.

Tukena Metsälinnan asukkaat saivat syyskuun viimeisellä viikolla käyttöönsä Maliken side-by-side-pyörän. Pyörä vuokrattiin Turun liikuntapalvelujen soveltavan liikunnan osastolta. Pyörä on ollut metsälinnalaisten käytössä aiemminkin, yleensä 1-2 kertaa vuodessa. 

Pyörän kanssa poljettiin viikon aikana ahkerasti, eivätkä edes tihkusateet ja kylmät tuulet olleet hauskan toiminnan esteenä. Lämmintä ja vedenpitävää vaan päälle, niin matka taittui mukavasti. Liikunnan ja ulkoilun lisäksi tärkeää oli se, että asukas sai viettää ohjaajan kanssa kahdenkeskistä ja yksilöllistä aikaa, kuulumiset ja tärkeät asiat tuli kerrottua pyöräilyn ohessa. 

Pyöräillessä vauhdin hurma oli taattu ja moni asukas ilmaisi tyytyväisyytensä iloisin kannustushuudoin ja jopa laulamalla. Pyöräretkille tulivat mukaan myös omilla pyörillään perässä polkevat asukkaat. Matkan lomassa tuli myös kerrattua liikennesääntöjä ja moikkailtua tuttuja. Pyörä ja sen matkustajat saivatkin osakseen ansaittua kiinnostusta ja ihailua täällä Maskun kunnan raitilla. 

Ensi kesänä vuokraamme pyörän taas varmasti uudestaan, sillä asukkaille pyörän tulo on odotettu tapahtuma ja tuo mukavaa vaihtelua ulkoilutilanteisiin. Ehkä vielä jonain päivänä meillä olisi onni saada ihan ikioma pyörä tänne Metsälinnaan…. 

 

teksti: Kristiina Vihersalo

kuvat: Kaisa Lehtovirta


Galleria

Takaisin ylös