Kaikenkarvaiset ystävämme

Askaisten Ritaritupa järjesti syyskuussa Match Show:n, jonka tuotto käytettiin lyhentämättömänä eläinavusteiseen Hali-koira -terapiatoimintaan Maskun alueella. Myös Tukena Metsälinnan asukkaat saivat lahjoituksena Hali-koira -käynnin jumppatuokioineen. Yhteistyökumppanien avulla tuokiosta muodostui hieno muisto, josta vastaava ohjaajamme Riikka kertoo tämänkertaisessa blogissamme enemmän.

Meillä metsälinnalaisilla on paljon ystäviä. Monet heistä asuvat lähellä, jotkut jopa ihan seinän takana. Meillä on ystäviä töissä ja harrastuksissa, naisia ja miehiä, nuoria ja varttuneempia ja yleensä heillä kaikilla on kaksi jalkaa. Vaan eräänä lokakuisena päivänä meidät kutsuikin kylään pari nelijalkaista ystäväämme.   

Nämä nelijalkaiset ystävämme olivat Pikku-Veikka ja Hilma-Maria, Hali-koiria kumpikin. Osalle meistä Hali-koirat olivat entuudestaan tuttuja, toisille ihan uusia tuttavuuksia. Pari meistä jännitti koirien tapaamista kovin, sillä he eivät niin kovin koiraihmisiä ole, mutta rohkeasti lähtivät kuitenkin mukaan ja halusivat tutustua karvaisiin kavereihimme. 

Pikku-Veikka on nimensä mukaisesti vielä ihan pikkuinen, neljän kuukauden ikäinen berninpaimenkoira. Hän on vasta opiskelemassa Hali-koirahommia ja hänen hyvinä opettajinaan toimivat Hilma-Maria, berninpaimenkoira hänkin ja Hali-koirayrittäjä Maarit Haapasaari. Hilma-Maria esitteli meille temppujaan ja palkinnoksi hienosti onnistuneista suorituksista saimme antaa hänelle makkaranpaloja. Hilma-Maria pisti meidät myös jumppaamaan pallojen kanssa ja se oli sekä hauskaa että hikistä puuhaa. Pikku-Veikka ei perustanut jumppaamisesta, vaan hän otti sillä aikaa torkut. 

Onnistuneen Hali-koirien vierailun meille mahdollistivat Askaisten Ritaritupa, Maskun seurakunta ja Taksi Taina Mattila. Askaisten Ritaritupa oli järjestänyt Match Show’n, jonka tuoton he halusivat lahjoittaa Hali-koirien hyväntekeväisyysvierailuihin meille ja kahdelle muulle vastaavanlaiselle yksikölle. Maskun seurakunta tarjosi meille tilat käyttöömme ja Taina meidät sinne kuljetti ihan ilman taksamittaria. Sydämellinen kiitos teille, ystävämme, että mahdollistitte meille tämän iloisen kohtaamisen Hali-koirien kanssa.

 

Teksti ja kuvat: Riikka Oksanen


Galleria

Takaisin ylös