← Palveluyksiköt

Tukena Menninkäinen, Lehmo, Kontiolahti, Pohjois-Karjala

Tukena Menninkäinen, Lehmo, Kontiolahti, Pohjois-Karjala

Tukena Menninkäinen on vanhin KVPS Tukena Oy:n ylläpitämistä palvelukodeista. Se sijaitsee Pohjois-Karjalassa Kontiolahdella Lehmon kylässä ja edustaa pientaloasumista lähes maaseutuympäristössä. Palveluyksikkö on perustettu vuonna 1991. Toiminta siirtyi samalle tontille rakennettuihin uusiin tiloihin vuoden 2019 alussa.

Palvelut

Tukena Menninkäinen tarjoaa 26 erityistä tukea tarvitsevalle asiakkaalle kodin ja ympärivuorokautisen palveluasumisen palvelut. Asumisessa korostuvat asiakkaan yksilöllinen tuki sekä omannäköinen elämä ja arki.Palvelut toteutetaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti huomioiden asiakkaan toimintakyky. Toimintamme lähtökohtana on asiakkaan elämän kokonaisvaltainen huomioiminen sekä osallisuus itseään koskevien palveluiden suunnittelussa.

Tukena Menninkäisen palvelukodissa on myös mahdollisuus lyhyt- ja pitkäaikaiseen tilapäisasumiseen. Tukena Menninkäisen palvelukoti tuottaa lisäksi henkilökohtaista avustajatoimintaa itsenäisesti asuville kehitysvammaisille tai erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Palvelukodin tilat

Tukena Menninkäiseen kuuluu päärakennus, jossa on 20 asuntoa kahdessa kerroksessa, neljässä eri kotiryhmässä (Kotiluola, Kuusenkolo, Tuulenpesä ja Onnentupa) . Näiden kotiryhmien lisäksi päärakennuksessa sijaitsee kaikille yhteinen takkahuone sekä yhteiset sauna- ja pyykkitilat. Päärakennuksen lisäksi samalla tontilla on erillinen rakennus, Pilvilinna, jossa on omat asunnot 6 asiakkaalle. Pilvilinnassa on asukkaiden käytössä myös yhteinen keittiö ja olohuone. Menninkäisellä on viihtyisä piha-alue, jossa on hyvin tilaa oleskella. Pihalla on myös muun muassa yöpymiseenkin soveltuva aitta sekä huvimaja.


Galleria

Yhteystiedot

Tukena Menninkäinen

Menninkäisentie 1, 80710 Lehmo

puh. 0207 713 560

Palvelukodin johtaja Sanna Lyhykäinen

puh. 020 7713 561

sanna.lyhykainen@tukena.fi

Tiedostot

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Takaisin ylös