Martinkaaressa asukas mukana rekrytoinnissa

Martinkaaren asukas Päivi pääsi mukaan rekrytointiin. Päivi oli siis mukana uuden ohjaajan työhaastattelussa.

Me Martinkaaressa pyrimme parhaamme mukaan edistämään asukkaidemme osallisuutta. Pyrimme palvelumme toimintatavoissa huomioimaan asukkaidemme mahdollisuus vaikuttaa niin omiin kuin talon asioihin mahdollisimman paljon. Idea asukkaiden osallistamisesta rekrytointiin tuli alun perin läheisyhteistyöpäivänä alkuvuodesta. Nyt vihdoin saimme idean käytäntöön ja se osoittautui todella hyväksi toimintatavaksi.

Päivin lisäksi haastattelussa oli mukana yksi ohjaaja. Päivi kertoo hieman, minkälainen olo jäi haastattelun jälkeen ja, että minkälaisia kysymyksiä hänelle tuli mieleen kysyä. Haastateltavana oli lukiolainen Eevi, joka oli meillä täällä Martinkaaressa kaksi viikkoa Vastuullinen kesäduuni- kampanjan haun kautta.

Päivi kertoo:

Oli mukavaa, kun sai kysellä Eeviltä kysymyksiä. Kyselin mm. kuinka hän ottaa kehitysvammaiset ihmiset huomioon ja kuinka hän kohtaa kehitysvammaisen ihmisen. Haastateltavana ollut henkilö osasi vastata hyvin ja kattavasti kysymyksiini. Yksi tärkeä kysymys oli myös, että osaako hän pitää vaitiolovelvollisuudesta kiinni työpaikalla ja sen ulkopuolella, se on tärkeää.  Halusin kertoa haastateltavalle vähän itsestäni myös. Kerroin, että minun on aluksi vaikea puhua uuden ihmisen kanssa, koska olen ujo. Tämän vuoksi on myös kivaa, että pääsin jo vähän etukäteen tutustumaan uuteen ohjaajaan näin haastattelun merkeissä.

Oli tosi kivaa, kun sai osallistua rekrytointiin ja sitä kautta päästä vaikuttamaan siihen, että minkälaisia ohjaajia meillä täällä on. Välillä on kurjaa, kun henkilökunta vaihtuu usein, niin sen takia myös on kiva olla mukana vaikuttamassa tällaisiin asioihin. Toivoisin ehdottomasti, että jatkossakin voisi myös osallistua rekrytointiin. Minulla on kyllä sellainen tunne, että Martinkaaressa me asukkaat pääsemme aika paljon vaikuttamaan meitä koskeviin asioihin. Saamme osallistua ja vaikuttaa monipuolisesti myös talon asioihin!

T. Päivi


Galleria

Takaisin ylös