← Palveluyksiköt

Tukena Kesäheinä, Kajaani, Kainuu

Tukena Kesäheinä, Kajaani, Kainuu

Kajaanin Tukena Kesäheinä on 9. KVPS Tukena Oy:n ylläpitämistä palveluyksiköistä.

Vuonna 2003 valmistunut Tukena Kesäheinä sijaitsee vanhassa, kauniissa Teppanan kaupunginosassa lähellä palveluja. Palveluyksikkö tarjoaa kodin kahdelletoista erityistä tukea tarvitsevalle kehitysvammaiselle aikuiselle. Ammattitaitoinen henkilökuntamme tukee, ohjaa ja auttaa asukkaita kaikkina vuorokauden aikoina, jotta asuminen omassa kodissa on mahdollista.

Palvelut

Tukena Kesäheinä tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista ja päivätoimintaa kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville aikuisille. Palveluasumisen tueksi teemme yksilölliset asumisen- ja päivätoiminnan suunnitelmat, jotka varmentavat asukkaiden yksilöllisyyden, täysivaltaisuuden ja itsemääräämisoikeuden. Palvelumme ovat laadukkaita, sisältäen asukkaan omaa päätöksentekoa vahvistavaa yksilöllistä avustamista ja ohjausta. Palveluyksikön toimintaympäristö huomioi asukkaan virkistyksen sekä antaa mahdollisuuden sosiaalisten, psyykkisten ja henkisten tarpeiden tyydyttämiseen.

Toimitilat

Tukena Kesäheinä on rakennettu Kajaaniin vuonna 2003. Palveluyksikkö sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa rauhallisessa Teppanan kaupunginosassa. Palveluyksikön naapurusto on yhdistettyä uutta kerrostalo asutusta sekä vanhaa puutaloidylliä. Lähiympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet asiointiin ja ulkoiluun. Kotiovelta pääsee helposti kävely- ja pyöräteitä pitkin lähikauppaan ja lenkkeilymaastoon sekä Kajaaninjoen rantamaisemiin. Kaupungin palvelut ovat myös kävelymatkan päässä.

Tukena Kesäheinässä on kaksi kotiryhmää. Kummassakin kotiryhmässä on oma olohuone, jonka ympärillä on kuusi asuntoa. Kodissa on lisäksi yhteinen sauna, jota lämmitämme useamman kerran viikossa. Kodinhoitotilat ja keittiö antavat mahdollisuuden oppia kodinhoitoon liittyviä asioita. Lisäksi palveluyksikössä on erilliset päivätoiminnan tilat ja kaksi esteetöntä puutarhamaista pihaa.

Yhteistyö

Palveluasumisen tavoitteena on asukkaan hyvä elämä. Jokaisen omannäköistä elämää vahvistamme tukemalla asukkaan omia voimavaroja ja mielipiteitä. Onnistumiseen tarvitaan asiakaslähtöisen ohjauksen ja hyvän perusavustamisen lisäksi yhteistyötä. Tärkeimpiä kumppaneitamme ovat asukkaiden läheiset ja muut alan ammattilaiset sekä erilaiset vapaa-ajan toimijat.

Henkilökunta

Tukena Kesäheinän työntekijöillä on sosiaali- tai terveysalan peruskoulutus. Henkilöstön vahvuutena ovat kokemus ja myös muiden alojen peruskoulutukset.  Lisäksi KVPS Tukena Oy:n pitkä kokemus kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien palveluista vahvistaa Kesäheinän henkilöstön osaamista.

Yhteystiedot

Tukena Kesäheinä

Uitontie 6, 87200 Kajaani

puh. 0207 713 661

Palveluyksikön johtaja Katja Määttä

puh. 0207 713 660

katja.maatta@tukena.fi

Tiedostot

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Takaisin ylös