Ohita navigointi

Etusivu > Palveluyksiköt > Kesäheinä

Kesäheinän palvelukoti

Kesäheinän palvelukoti
Uitontie 6, 87200 Kajaani
puh. 0207 713 661,
palveluyksiköiden johtaja (Kesäheinä / Ilmarinrinne) Raija Hyvönen
Suora palautelomake
puh. 0207 713 660
raija.hyvonen@tukena.fi

Kajaanin Kesäheinän palvelukoti on 9. KVPS Tukena Oy:n ylläpitämistä palvelukodeista. Vuonna 2003 valmistunut Kesäheinä sijaitsee vanhassa, kauniissa Teppanan kaupunginosassa lähellä palveluja. Palvelukoti tarjoaa kodin kahdelletoista erityistä tukea tarvitsevalle kehitysvammaiselle aikuiselle. Ammattitaitoinen henkilökunta tukee, ohjaa ja auttaa asukkaita kaikkina vuorokauden aikoina, jotta asuminen omassa kodissa on mahdollista.

Palvelut

Kesäheinän tavoitteena on tarjota mahdollisimman viihtyisä koti kaikille asukkailleen. Asukkaat saavat omassa kodissaan yksityisyyden ja oman rauhan, asukasyhteisössä ystäviä ja ihmissuhteita. Jokaisella asukkaalla on oma hoitaja, joka huolehtii asukkaan henkilökohtaisista tarpeista ja suunnittelee hänen arjestaan mielekkään ja toimivan kokonaisuuden yhdessä vanhempien ja muun työyhteisön kanssa.

Kesäheinän päivätoiminnan tavoitteena on arjen rytmittäminen ja asukkaiden omien taitojen lisääminen ja ylläpitäminen. Päivätoiminnan tarkoituksena on yksilöllisesti ja pienryhmissä mahdollistaa asukkaille erilaisia mielekkäitä elämyksiä ja kokemuksia tarjoavaa toimintaa. Päivätoimintaa kehitetään jatkuvasti asukkaiden, omaisten ja työyhteisön yhteisvoimin.

Palvelukodin tilat

Kesäheinän asuintilat koostuvat kahdesta kuuden asukkaan kotiryhmästä, joissa molemmissa on omien kotien lisäksi keittiö ja yhteinen olohuone asukkaiden yhdessäoloa varten.

Etusivu > Palveluyksiköt > Kesäheinä