”Aikuisen miehen kämppä”

Marko on asunut Tukena Kaarikadulla muutaman kuukauden. Kesän asumiskokeilu sujui hienosti ja loppukesästä saatu päätös muutosta ilahdutti Markoa kovasti.

Marko istuskelee oman asuntonsa uudella punaisella sohvalla ja kertoo innoissaan omasta asunnostaan. Kuluvalla viikolla Marko teki Ikean reissun omaohjaajansa kanssa ja omaan asuntoon hankittiin kaikki tarvittavat kalusteet. ”Ensin suunniteltiin huone. Kaikki värit ja tavarat. Paperille laitettiin. Omaohjaajan kännykästä katseltiin Ikean sivuja”, kertoo Marko. Markolla oli selkeät suunnitelmat huoneensa suhteen. Hän sai itse valita kaiken ja tehdä huoneesta oman näköisensä. ”Parasta huoneessani on iso sohva ja lampaantalja. Tummat verhot pimentävät. Ekan yön nukuin uudella sohvalla. Nukahdin telkkaria katsoessa. Oli hyvä nukkua”, tarinoi Marko innoissaan. Myös sisustussuunnitelmien jatko on selvä: ” Lyhtyyn ostetaan jotkut hienot valot talvella.”

Marko asuu kotiryhmässä, jossa on 5 asukasta. Kaikilla asukkailla on oma asunto, joissa on makuuhuone, vessa sekä olohuone keittokomerolla. Markolle tärkeää on oma tila, johon muilla ei ole luvatta asiaa. Huoneessa omat tavarat saavat olla rauhassa, eikä kukaan pääse niitä viemään tai rikkomaan. ”CD-soitin on minulle tärkeä. Kuuntelen paljon musiikkia huoneessani”.

”Olen viihtynyt Kaarikadulla ja asettunut tänne asumaan. Tämä on aikuisen miehen kämppä”, toteaa Marko ylpeästi.

moi    

  

Tietokoneet ja kännykät ovat tärkeitä Markolle. Ne pysyvät tallessa omassa laatikostossa.

Takaisin ylös