Kesäpäivä Tuulikarissa

Tukena Hopeanuolen väki vietti mukavan kesäpäivän Tuulikarin leirikeskuksessa. Tuulikari toi Jussille muistoja lapsuuden kesistä.

Olin pikkuisäntänä kuusi tai seitsemän kesää faijan kanssa Tuulikarin leirikeskuksessa Kuivalahdella, Luvialla.  Kesät oli kivoja. Aina kun leiriläiset lähti pois, niin me isän kanssa lähdettiin pois leiriläisten jälkeen. Vietiin mutsille tuliaisiksi likavaatteita ja savustettua silakkaa. Muistan kerran kun leiriläisten lähdön jälkeen rohkeat, suomalaiset Tuomiset meni ukkosmyrskyssä uimaan mereen. Pikkuleiri-isäntänä olin joka paikassa isän kielloista huolimatta, menin mm. yksin saunaa lämmittämään ja sain nokan nokiseksi. Punkattiin isän kanssa isännän mökissä. Monen vuoden jälkeen pääsin katsomaan miltä mökki ja Tuulikari näyttää tänä päivänä. Teimme Hopeanuolesta retkipäivän Tuulikariin. Retkipäivä herätti mieleen paljon mukavia leirimuistoja isän kanssa leiri-isäntänä olemisesta.

Hopislaisten kanssa saunoimme ja rohkeimmat kävi meressä uimassa. Sitten paistoimme makkarat ja herkuteltiin sipseillä, karkeilla ja Elinan tuomilla möllyköillä.  Lopuksi keitettii kahveet donitsien ja keksien kera.

Tehtiin myös kivistä sydän rannalle. Mahtava ja upea reissu, haluaisin tulla ensi vuonna uudellleen.

Vielä on kesää jäljellä ja hyvää kesää kaikille. T: Jussi Tuominen

      

Leiri-isännän mökki

Takaisin ylös